lördag 6 februari 2016

SALTSJÖ PIRS VEGGO MED SHICHIMI DRESSING

På restaurang Saltsjö Pir vid Fisksätra kan man äta överraskande och god lunch för 95 kr. Det här gillade vi. 

Ugnsrosta 5 hg klyftade polka- och gulbetor o litet rapsolja i 200 gr ca 50 min till lagom mjuka och brynta. 

Förväll 5 hg vax- och brytbönor i bitar och sojabönor någon minut, spola av med kallvatten. 

Fräs i rapsolja 2 finhackade charlottenlökar och två vitlökar ngn minut.

Blanda dressing av 1 msk sojasås, 1/2 msk sushi vinäger, 1 msk limejos, 1/2 msk sesamolja, 1 msk rapsolja, 1/2 tsk japansk shichimi krydda, blanda i bönorna och de frästa lökbitarna, låt stå framme i minst 2 timmar. 

Blanda dressing och bönor med betor och servera, gärna med grillad fisk eller lamm.