En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 15 mars 2019

WASAHOFS DELIKATA GRATINERADE OSTRON

Den anrika bistron på Dalagatan har bjudit på skaldjur i över 100 år. Vi blev dock besvikna på deras Moules Marinières och moules med bacon och tomat, kvaliteten ligger långt efter vad bykrogarna bjuder på i Frankrike. Men deras gratinerade ostron är fantastiska. Som tur finns receptet i tidningen Mitti Vasastan. Här är det anpassat till ett dussin ostron no 3.

Gör en örtkräm, lägg i mixern 200 g spenatblad, bladen från en kruka basilika, 20 g bladpersilja, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk socker, 2 dl riven comteost, 3 dl blandad raps- och olivolja, 2 dl ströbröd. Mixa och smaksätt med salt och svartpeppar.

Öppna ostronen och lägg i en ugnsäkerform i ugnen på 175 grader i 8 minuter, använd grillfunktionen. Ta ur ostronen och häll ut den överflödiga vätskan som samlats i skalet.

Smeta på örtkrämen, strö på ytterligare 2 dl riven comte för att få det mer krispigt, ställ in i ugnen igen i 10 minuter. Servera med citronklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar