Den anrika bistron på Dalagatan har bjudit på skaldjur i över 100 år. Vi blev dock besvikna på deras Moules Marinières och moules med bacon och tomat, kvaliteten ligger långt efter vad bykrogarna bjuder på i Frankrike. Men deras gratinerade ostron är fantastiska. Som tur finns receptet i tidningen Mitti Vasastan. Här är det anpassat till ett dussin ostron no 3.
Gör en örtkräm, lägg i mixern 200 g spenatblad, bladen från en kruka basilika, 20 g bladpersilja, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk socker, 2 dl riven comteost, 3 dl blandad raps- och olivolja, 2 dl ströbröd. Mixa och smaksätt med salt och svartpeppar.
Öppna ostronen och lägg i en ugnsäkerform i ugnen på 175 grader i 8 minuter, använd grillfunktionen. Ta ur ostronen och häll ut den överflödiga vätskan som samlats i skalet.
Smeta på örtkrämen, strö på ytterligare 2 dl riven comte för att få det mer krispigt, ställ in i ugnen igen i 10 minuter. Servera med citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar