En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 24 januari 2020

ITALIENSKA MARINERADE KRONÄRTSKOCKOR

Under vistelsen i Florens njöt vi italienska delikatesser i lösvikt nästan varje dag, och godast var kronärtskockorna. Vi har letat svenska recept men inget funnit, men till slut fann vi ett amerikanskt-italienskt som smakar nästan rätt.

Lägg i en lagom burk med lock 2 tunt skivade vitlöksklyftor, 1/2 tsk dragon, 1 tsk oregano, lite chiliflakes och 1 1/2 tsk salt. Koka upp drygt 1 dl vit balsamvinäger tillsammans med 1 dl vatten och häll i burken. Blanda ordentligt, lägg i en burk avrunna kronärtskockshjärtan i halvor, häll på raps/solrosolja så det nästan täcker, rör om och provsmaka. Krydda mer om det behövs. Låt det sta kallt ett dygn innan skockorna avnjuts.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar