Fläskfärs används ofta i asiatisk mat av olika slag, som i vårrullar och wok. Trixet är att steka 500 g fläskfärs i rapsolja så att den blir ordentligt brynt, då man tillsätter 1 msk riven ingefära, 3 finhackade vitlöksklyftor och en finhackad chili.
När färsen går på spisen, grovriv en morot, hacka det vita på en purjo och en röd färsklök, skiva tunt en bit spetskål/pak choi och finhacka 1/2 röd paprika.
Blanda en woksås av 1 msk vardera fisksås, ostronsås, honung, japansk soja, Maggie, Sweet chili sause, 1 msk pressad citron och 1/2 msk sesamolja.
Lägg över färsen i en tallrik, värm rapsolja och woka grönsakerna 1-2 min på hög värme under omrörning. Sänk värmen, häll på färsen och såsen och låt puttra några minuter. Det ska smaka balanserat salt, sött, surt och starkt. Strö över rejält med finhackad färsk koriander.
Servera till nudlar, jasminris eller som fyllning i vårrullar med filodeg eller rispapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar