”The exact history of the Reuben remains undocumented, but this roast beef sandwich filled with sauerkraut, cheese, pickles and Russian dressing is a classic Jewish deli lunch item and has been around since 1920s in New York.”
Allt sedan vi i början av 90-talet första gången provade den berömda Reuben sandwichen på kultstället på Manhattan har vi ätit den så ofta vi kunnat i USA. Mackan har sällan serverats i Stockholm utom en kort tid på Tous le jours på Tegnergatan.
Det är svårt att göra Reuben hemma, vi kan inte köpa rätt kött och surkålen är alltför sur.
Pastrami betyder burk, det är en klassisk judisk metod där oxbringa rimmas med mycket kryddor, (röks lätt) och konserveras.
Katz delis recept https://www.seriouseats.com/how-katz-deli-makes-their-best-pastrami
Bäst kött som liknar Reuben är många skivor rökt hästkött eller skivad corned beef på burk.
Vår macka blir inte som på Carnegie men ruggigt god, recept för 2.
Skölj surkålen noga, om den är för sur, koka den några min och häll av.
Gör russian dressing, blanda 1 dl Hellmans majjo, 0,5 dl chilisås, 1 riven vitlöksklyfta, 1/2 msk Worchestersås, 1/2 tsk söt senap, 1 msk bostongurka, lite salt och chiliflingor. Smaken ska vara sötstark.
Ta bort kanterna på 4 stora skivor levainbröd. Hyvla 6 skivor lagrad ost (helst schweizisk som gruyere, emmentaler).
Montera mackorna, bred smör på undersidan, dressing på båda skivorna, lägg på surkål, oxbringa och ost, lägg på locket. Stek mackorna i panna, då brer man smör på brödets utsida. Servera med saltgurka .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar