En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 13 mars 2024

CHICKEN ORANGE

Det här en fri tolkning av olika recept på kyckling med apelsin, till 2.


Blanda 1,5 dl kycklingfond med saften från en halv stor apelsin, skär den andra halvan i 1 cm stora bitar.


Skär i skivor 1 gul lök och 4 bruna champinjoner.


Stek lökskivorna och svampen  i smör ca 15 min i stor stekpanna så de blir lätt karamelliserade. Lägg i apelsinbitarna, 1 tsk vardera riven ingefära och vitlök, puttra i ca 3 min, krydda med lite salt och svartpeppar, lägg i bunke.


Skär en kycklingfilé i munsbitar och stek i rapsolja i pannan tills bitarna är genomstekta 78 gr, eller skär en färdig file i bitar och lägg i pannan.


Tillsätt  buljongsaften, värm upp, häll i 1 dl créme fraîche och 1/2 msk maizena löst i lite vatten, värm upp under omrörning. 


Lägg i grönsaksröran och smaksätt med salt, sweet chilisås/socker, ostronsås, svartpeppar och kanske lite kycklingfond, smaken ska påminna om chicken orange.


Servera till asiatiskt ris, bulgur eller bandpasta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar