Det här en fri tolkning av olika recept på kyckling med apelsin, till 2.
Blanda 1,5 dl kycklingfond med saften från en halv stor apelsin, skär den andra halvan i 1 cm stora bitar.
Skär i skivor 1 gul lök och 4 bruna champinjoner.
Stek lökskivorna och svampen i smör ca 15 min i stor stekpanna så de blir lätt karamelliserade. Lägg i apelsinbitarna, 1 tsk vardera riven ingefära och vitlök, puttra i ca 3 min, krydda med lite salt och svartpeppar, lägg i bunke.
Skär en kycklingfilé i munsbitar och stek i rapsolja i pannan tills bitarna är genomstekta 78 gr, eller skär en färdig file i bitar och lägg i pannan.
Tillsätt buljongsaften, värm upp, häll i 1 dl créme fraîche och 1/2 msk maizena löst i lite vatten, värm upp under omrörning.
Lägg i grönsaksröran och smaksätt med salt, sweet chilisås/socker, ostronsås, svartpeppar och kanske lite kycklingfond, smaken ska påminna om chicken orange.
Servera till asiatiskt ris, bulgur eller bandpasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar