Denna sommar vandrar vi runt på Södermalm och käkar lunch på trevliga utomhusserveringar, sedan provar vi recepten hemma.
Lasse i parken serverade en underbar macka med lagrad ost, vedrökt karré, dijonnäs och pepparrot. Vi gör så här till 2.
Blanda 1 dl Hellman majjo, 1 tsk stark slottssenat och lite svartpeppar. Hyvla 4 skivor lagrad herrgård och skär till 4 skivor välrökt skinka, tex Perssons Emilskinka basturökt.
Grilla 2 stora halvor råglevain på het grill ca 3-4 min så de blir varma och får fina grillränder men inte blir brända. Dela i 4 bitar och bred på senapsmajjon. På 2 bitar montera ost och skinka, lägg på lite riven pepparrot och småsallad, lägg på locket och pressa lite, servera direkt gärna med en liten sallad och senapsdressing.
Veckan efter åt vi på Vurma i Hornstull med sjöutsikt, bästa mackan hette Pucko, men vår innehöll andra grejor. Blanda chèvre, färskost, honung, salt och lite svartpeppar. Dela kall grillad kyckling och stekt bacon i bitar.
Grilla 4 råglevain, dela och bred på ost på 4 bitar, montera kyckling och bacon på 2 bitar, toppa med småsallad och lägg på locket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar