onsdag 22 januari 2014

BRASILIANSK BÖNSOPPA

Ulriksdals trädgårdscafe erbjuder både vackra blommor och god vegetarisk mat. Senast vi var där åt vi en robust, smakrik och mättande brasiliansk bönsoppa. Här är min version av denna s.k. Feijoada:

Finhacka en chili, två rödlökar, två morötter och fem vitlöksklyftor, en halv fänkål och låt svettas I olivolja. Tillsätt 3 dl stark kalvbuljong och puttra I 15 minuter. Sätt till 2 paket krossade tomater med vitlök och finhackade10 champinjoner, en bit vitkål, en röd paprika och puttra 15 minuter till. Sätt till en burk svarta bönor och en burk kidneybönor, väl sköljda. Spä vid behov med kalvbuljong och smaksätt med saften från en apelsin, 1 tsk mald spiskummin, kalvfond, salt och svartpeppar. Soppan ska vara smakrik. soppa

Servera med fårosttärningar och surdegslevang, eller stekta lardons.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar