En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 8 april 2014

SPANSK MELONSALLAD

I ett av Jamie Olivers underhållande program grillar han fisk i saltpaket på öppen glöd på sandstranden i Spanien. Till det serverade han en melonsallad, som vi älskar.

Skala en gurka och ta bort skalet på en halv honungsmelon, skär i 2-3 cm stora kuber. Skär 1,5 dl kärnfria gröna Halkidiki oliver i halvor. Blanda detta tillsammans med 1,5 dl inlagd grillad röd paprika i strimlor, exempelvis från Zäta. Smaksätt med en skvätt fin olivolja, saften av en halv citron, salt och svartpeppar. Låt vila i rumstemperatur i ca en timme. Toppa med grovhackad bladpersilja.
Mi pescado a la sal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar