måndag 30 november 2015

SOBANUDLAR, YAKISOBASÅS OCH GRILLAD ENTRECOTE

Det här är en smaskig japansk nudelwok.

Finstrimla 1/2 kinakål, en gul lök, 1 påse skärbönor och en morot, t.ex. med en Kyocera skalare. Finhacka 1 chili, 2 cm ingefära och två vitlöksklyftor.

Koka 200 g sobanudlar gjorda på bovete ca 4 min, spola av.

Grilla en stor eller två små entrecote i grillpannan, salta och svartpeppra. Ta upp och låt vila.

I en stor wokpanna e.dyl., fräs snabbt i olja på hög värme lök och morot med chili, ingefära och vitlök. Sätt till kål och skärbönor, nudlar och strimlad entrecote. Woka hastigt och smaksätt med yakisobasås. Sätt till 1 pkt böngroddar. Toppa med tunna nori strimlor.

Sobanudlar, yakisobisås, nori blad m.m. kan köpas i japanaffärer, t.ex. Japanska torget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar