tisdag 1 december 2015

LAMMSTEKSFROSSA I CROC POT

Lammsteken blir något nytt och gott i en potta.

Lägg i pottan bitar 2 av vardera morot, palsternacka och gul lök. Finhacka och lägg i en chili och 3 vitlöksklyftor, saften av en citron, en rejäl skvätt olivolja, 2 msk kalvfond, 2 msk tomatpure, 1 tsk vardera torkad timjan och rosmarin, 2 lagerblad och 2 dl vatten. Lägg i steken saltad och svartpepprad. Laga i 6 timmar.

Lyft upp steken och låt vila.

Ta bort lagerbladet och mixa sky och grönsaker till en slät puresås. Blanda i en creme fraiche med karl johan, lite maizena och smaka av med kalvfond, svartpeppar och röd balsamvinäger.

Skiva steken försiktigt och njut till t.ex. potatis och palsternackpure.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar