lördag 27 augusti 2016

EN KLASSISK ENGELSK POTATISSALLAD

I denna har en del potatis bytts till zucchini. Koka 10-12 små fina fasta potatisar och låt svalna. Skala remsor på en medelstor zucchini och skär i fina kvartsskivor. Halvera en röd färsklök och skär i skivor inkl. det gröna. Stek zucchini och lök hastigt i olja i en het stekpanna så de får färg. Salta, svartpeppra och låt svalna.

Skär 3-4 salladslökar i vackra snedskivor och ett syrligt äpple i småbitar.

Skär potatisen i inte för smala skivor, salta och svartpeppra och lägg i en skål. Blanda i zucchini, äpple, salladslök och 1/3 burk kapris.

Gör en sås av 1 och 1/2 creme fraiche, 1 dl majonäs och 2 msk senap. Salta och peppra om det behövs. Rör i såsen i salladen och blanda försiktigt. Servera till t.ex. grillad engelsk färskkorv från Taylor & Jones.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar