onsdag 25 november 2020

RÖDBETSGRATIN

När vi skulle ehandla av Coop klickade vi för 6 rödbetor, men fick 6 kg (de har inte styckbeställning som andra). Kul, vi gav bort några kg och kämpade sedan med att laga många rödbetsrecept, den här var godast.


Skala och skär i tunna skivor 8 potatisar, 6 rödbetor och en gul färsklök. Hacka 3 vitlöksklyftor och koka ca 25 min i lite kalvbuljong. Häll sedan i vardera 3 dl créme fraîche och mjölk värm upp, tillsätt rejält med finhackad färsk rosmarin. 


Skär 200 g chèvre i små bitar. Riv 100 g västerbottenost.


Smörj en ugnsform och varva sedan potatis, rödbetor, lök, chèvre, den varma vitlöksmjölken, salt och svartpeppar.


Gratinera 30 min i 200 gr med alufolie, ta av folien och grädda 20-50 min tills betorna är mjuka. Lägg på västerbottenosten och grädda till osten smält. Låg gratängen vila i minst 30 min.


Njut som vegomiddag eller till en fin grillad lammbit.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar