tisdag 16 mars 2021

CALDO VERDE - PORTUGALS NATIONALSOPPA

Den här soppan är mycket populär i länder som talar portugisiska, och den sprider sig i Europa som perfekt tröstmat i isolering och kyla. Vårt recept för kommer som vanligt från Felicity Cloake i Guardian, men med lite omgörning.

Hacka 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 liten sellerikvist i småbitar och mjukstek i olja. Skär en smakrik chorizo i små bitar och lägg i och bryn. Skär 5 skalade potatisar i små munsbitar, lägg i. Häll i 1 l smakrik kycklingbuljong, 1 lagerblad och koka till potatisen kan mosas lätt.


Stek 1 chorizo i tunna skivor. 


Ta av och mosa några potatisar med en stomp. Häll i 200 färsk spenat/mangold skurna i strimlor, eller förvälld strimlad grönkål/svartkål, koka tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med fond, svartpeppar och en skvätt vit balsamvinäger. Servera och toppa med chorizo skivorna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar