onsdag 26 maj 2021

KYCKLINGSALTIMBOCCA, KIKÄRTSTABBOULEH OCH FETACREME

När höstvädret fortsätter med kyla och regn i slutet av maj vill man trösta sig med god mat, tex denna middag.


Sousvida 2 stora kycklingbröst i 66 gr i 1,5 tim och låt svalna.


Smula 1/2 feta ost i en skål och mosa ihop med 1,5 dl crème fraîche, smaksätt med salt och svartpeppar.


Skölj en burk kikärtor (eller koka 2 dl grov bulgur).


Finhacka 1/2 rödlök, låt ligga en stund i varmvatten.


Finhacka i tärningar 1/3 gurka, 1/2 röd paprika, 2 dl körsbärstomater och 1,5 dl slätbladig persilja.


Blanda en dressing av 0,5 dl olivolja, 1-2 msk pressad citron, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.


Blanda ihop och smaka av.


Krydda filéerna med salt och svartpeppar. Lägg 2 salviablad på varje kycklingbröst, linda två skivor prosciutto runt varje, fäst med tandpetare.


Värm stekpannan ordentligt, lägg i 2 msk smör, när smöret är tyst, lägg i kycklingbrösten och stek ca 1 1/2 min per sida så skinkan mjuknar men inte blir hård. Häll på 2 dl vitt vin och lite kycklingfond, pochera i ca 2-3 min och ös hela tiden.


Servera och låt dig tröstas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar