torsdag 17 februari 2022

GREKISKA KYCKLINGBURGARE

Då har vi nått den mogna ålder då vi har vågat prova kycklingfärs för första gången….


Vi gjorde Airfryade kycklingburgare, jättegott, billigt, nyttigt och kanske klimatvänligt.


Vi blandade noga 1 ägg, 1,5 dl panko, 1/2 finhackad och mjukstekt rödlök, 1 riven vitlöksklyfta, 1/2 paket finhackad fetaost, 1,5 dl finhackade halkidiki oliver, 1 msk kycklingfond, 2 tsk Worchestersås, 1 tsk vardera oregano och paprikapulver. Sedan tillsatte vi 400 g kycklingfärs, blandade noga och saltade och pepprade.


Med latexhandskar formade vi 4 burgare, la i Airfryern och körde 13 min på 200 gr till 75 gr innertemp. När de svalnat 10 min avnjöts de med fried pasta med grönsaker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar