onsdag 30 mars 2022

LILLEBRORS MOUSSAKA

Lillebror och svägerska bjöd på invigningsmiddag med särskilt god moussaka. Här är receptet:


”Recept på Moussakan vi åt:

 

Skala och skär 4-5 aubergine i 1 centimeters skivor och fräs dem i olivolja tills de är mjuka. Det går åt mycket olja. Dofta på lite salt och peppar. Det är bäst att steka dem i ugnen 200 gr ca 35-45 min tills de är brynta och genomstekta.

 

Gör en vanlig köttfärssås på 6-7 hg färs, lök, vitlök, tomatpuré, den ska vara lite torrare än vanligt. Vi kryddar gärna med ganska mycket kanel.

 

Gör bechamelsåsen på smör, vetemjöl och 8-9 dl mjölk. Rör ner ett par dl riven ost, vi använde 50/50 med Herrgård och Västerbotten ost.

 

Varva i ugnsform som lasagne. Man kan spara lite ost och ha på sista 10 minutrarna om man så vill. Gratinera i ca 30 min.

 

Låt moussakan vila minst 1 timme.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar