Vi har många år försökt göra hummus efter olika recept men aldrig gillat det.
Efter lunch hos Reggev hummus på Döbelnsgatan insåg vi dock hur gott och användbart hummus är. Det är svårt att orientera sig i receptdjungeln bland pretto och vardagsrecept i oändliga variationer. Vi gör nu så här.
Skölj noga 2 pkt kikärtor, låt rinna av ordentligt.
Häll 3 msk Tahini, 1 msk saft från en citron, 1 tsk salt, 1 riven vitlöksklyfta och 1 dl vatten i mixern, kör 1 minut.
Häll i hälften av kikärtorna och 3 msk olivolja i mixern, kör intervaller till det är en ganska jämn röra. Tillsätt resten av ärtorna, kör i intervaller tills röran är krämig och len. Man får ibland mixtra med mixern och röra om så det blandas väl. Tillsätt mer vatten tills röran nästan droppar från skeden vid provsmakningen. Smaka upp med salt och citronsaft. Vi undviker koriander, chili, spiskummin, paprika och peppar som vi tycker tar över smaken för mycket.
Vi serverar det gärna som Reggev, slevar upp i skål, gör en grop och lägger däri goda blandningar, tex bitar av fetaost, oliver, småtomater, färsklök mm, och pita bröd eller tortillabitar att äta med. Se Reggevs meny för flera tips på tillbehör.
Reggev hummus tallrik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar