tisdag 3 oktober 2023

BISTRO GULDS HÄRLIGA CHEVRESALLAD

Här vårt försök att härma en extra god lunchsallad, till två.


Halvera 1 hjärtssallad och lägg i kallt vatten tillsammans med 8 stora rädisor i ca 30 min, torka torrt. Skär rädisorna i kvartsbitar.


Skär ur kärnorna i 14 Fontana kalamataoliver.


Skär bort kanterna på 1 stor skiva råglevain, gör 1,5 cm stora krutonger, blanda med lite olivolja och 1 riven vitlöksklyfta, strö över lite flingsalt . Lägg på ugnspapper på en plåt. Rosta i ugnen på 225 gr i ca 5-7 min, de ska fortfarande vara mjuka.


Skala en fin 1/4 gurka och skölj 4 små plommontomater, skär dem i fina kvartsbitar. Halvera 8 stora kapris utan skaft. Hacka några kvistar färsk oregano.


Gör en citronette genom att riva skalet och finhacka köttet på 1/2 citron, lägg i en stavmixerskål, blanda i 1 msk honung. Starta stavmixern och häll långsamt i 1 dl olivolja tills det blir en emulsion, smaksätt med lite flingsalt. Eller fuska och smaksätt 1 dl Hellman majonäs med lite riven citronzest och citronjuice. 


Sätt ugnsgrillen på max och ungsbaka en liten rund chevre tills den får fin färg. Samtidigt, olja och lättsalta hjärtsalladen och grilla i ugnen och tills den fått lite färg, skär i grova bitar.


Blanda sallad, gurka, tomater, rädisor med citronetten och lägg upp i två salladstallrikar. 


Halvera chevren och lägg på salladen, toppa med oliver, kapris, krutonger och den hackade oreganon. 


Njut och minns Harrys konst.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar