En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 12 oktober 2023

GODARE CHAMPINJONSÅS

En god champinjonsås är perfekt till fläsk, kyckling, gratänger mm. Trixet är god svamp, fina smakgivare och att undvika vispgrädde.


Finhacka en scharlottenlök och mjukstek i smör 3 min. Hacka 1/2 solovitlök i småbitar och skär 250 g bruna champinjoner i vackra skivor, lägg bredvid löken och stek tills svampen är lätt brynt. Tillsätt ca 3 dl créme fraîche och värm upp, häll i 1 dl vitt vin, lite dijonsenap, kalvfond och Worcestershiresås/japansk soja och låt puttra 3-4 min. Späd vid behov med lite hett vatten, smaksätt med salt och svartpeppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar