lördag 6 april 2024

GRÖN SHAKSHUKA MED FETA

Det här är en enkel, snabb och god maträtt som också ger en boost av nyttigheter, till 2.


Tina 2 dl frysta spenatblad.


Skär i munsbitar 6 gröna sparrisar och 1/2 medelstor broccoli. Skala 2 potatisar och gör 3 mm stickor med en mandolin. Finhacka 1/2 solovitlök.


Bryn potatis och vitlök lätt i olivolja i en stekpanna, tillsätt sparris och broccoli och mjukstek i 5 min.


Häll på 3 dl kokande vatten och lägg i spenatbladen, smaksätt med salt och chiliflingor, puttra i 3 min.


Gör 4 gropar och knäck i ägg och salta dem lite, bryt över 1/2 fetaost, lägg på lock och puttra till äggen är klara.


Servera och känn vitaminerna hoppa ned i magen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar