En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 22 februari 2025

PASTA ALA CHARKUTERIER

Visst är det gott och enkelt att fredagsmysa med medelhavets charkuterier, ostar, frukt, grönt och baguette. Som omväxling kan man i stället fixa en lyxig pasta Italiano. Vi inspireras av ett recept på Köket.se, till 2.


Skär i munsbitar en näve charkuterier som prosciutto, bresaola, salami etc, blanda noga.


Skär 5-6 småtomater i skivor och blanda med några ruccolabitar, skvätt på lite dressing. Pressa vattnet ur en mozzarella och skär den små kuber, toppa med lite salt, svartpeppar och olivolja. Grovriv 1 dl parmesanost. Riv några basilikablad i stora bitar.


Koka 220 g bredpasta i mindre bitar dente, tex Zetas Papardelle, i 2,5 l vatten och drygt 1 msk salt, häll av och skölj några sekunder i kallt vatten, pastan ska vara varm.


Lägg pastan på ett uppläggningsfat, blanda i charkuterierna, salladen, toppa med mozzarella, parmesanen, basilikan och skvätt över lite olivolja. Njut till en kall Sauvignon Blanc.


Det blev lite kvar och då gjorde vi Frittata alla Pasta. Vispa ihop 3 ägg med 1 dl riven parmesan. Skär resterna av pastasalladen i lagom bitar, bryn den lite i en panna med riktigt varm olivolja. Häll över äggen, salta och peppra lite, stek ena sidan i medelvärme så den blir krispig. Lägg en tallrik över pannan, vänd pannan så frittatan hamnar på tallriken, lägg tillbaka den i pannan, stek några minuter till. Låt den svalna ca 5 min, njut som lunch eller middag.


Här är receptet:


https://www.koket.se/pasta-italiano-med-extra-allt





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar