Soppan är inte till för bröllop utan det är en lustig översättning av att vissa ingredienser gifter sig bra. Här Markus Aujalay recept för 4, lätt modifierat.
Blanda 1 dl panko, 1 ägg, 1/2 dl créme fraîches, 1 riven vitlöksklyfta, 1 dl riven parmesan, 1 dl finhackad persilja, 1 tsk oregano, lite olivolja, salt och svartpeppar till en lös deg, låt sväll 15 min. Tillsätt 500 g färs och blanda noga, rulla 2 cm bollar och stek i olja i varm panna tills ordentligt brynta, smaka av och krydda mer vid behov.
Hacka i små munsbitar 2 morötter, 2 stjälkar blekselleri, 1 gul lök och finhacka 2 solovitlökar, mjukstek i olivolja, tillsätt 2 dl vitt vin och låt koka in några minuter. Lägg i 2 lagerblad, några kvistar timjan, 100 g spenat blad, lite chiliflingor, 1 paramesankant och 1 liter varm smakrik kycklingbuljong. Låt sjuda i 10 min, tillsätt 1 dl risoni och koka i ca 10 min tills grönsaker och risoni är klara.
Häll upp soppan i skålar, lägg i varma köttbullar, riv på lite parmesan och servera gärna med smakrikt kallt vitt vin från Medelhavet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar