En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 7 april 2025

ITALIENSK BRÖLLOPSSOPPA

Soppan är inte till för bröllop utan det är en lustig översättning av att vissa ingredienser gifter sig bra. Här Markus Aujalay recept för 4, lätt modifierat.


Blanda 1 dl panko, 1 ägg, 1/2 dl créme fraîches, 1 riven vitlöksklyfta, 1 dl riven parmesan, 1 dl finhackad persilja, 1 tsk oregano, lite olivolja, salt och svartpeppar till en lös deg, låt sväll 15 min. Tillsätt 500 g färs och blanda noga, rulla 2 cm bollar och stek i olja i varm panna tills ordentligt brynta, smaka av och krydda mer vid behov.


Hacka i små munsbitar 2 morötter, 2 stjälkar blekselleri, 1 gul lök och finhacka 2 solovitlökar, mjukstek i olivolja, tillsätt 2 dl vitt vin och låt koka in några minuter. Lägg i 2 lagerblad, några kvistar timjan, 100 g spenat blad, lite chiliflingor, 1 paramesankant och 1 liter varm smakrik kycklingbuljong. Låt sjuda i 10 min, tillsätt 1 dl risoni och koka i ca 10 min tills grönsaker och risoni är klara.


Häll upp soppan i skålar, lägg i varma köttbullar, riv på lite parmesan och servera gärna med smakrikt kallt vitt vin från Medelhavet.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar