Det här är vårt andra hemlagade recept på fredagsmys med charkuterier från Medelhavet, till 2.
Skär i munsbitar prosciutto, bresaola, salami eller andra charkuterier, stavar av morbier, taleggio, pyreneeost eller andra ostar från medelhavet och lägg upp på sidorna i ett stort fat. Lägg machesallad (vårklynne) och 8-10 halverade mini plommontomater i mitten på fatet, kanske en avokado i bitar runtom. Skär en burrata i mindre bitar och lägg i mitten på salladen, salta och peppra lite, ringla lite olivolja och röd balsamcreme över.
Gör smörstekta bruchetta. Skär i surdegs baguette i 6 bitar ca 1,5 cm, gnid båda sidor med vitlök. Smält smör i en panna, lägg i bröden när smöret börjar bli brynt, stek dem lätt bruna på varje sida, lägg på fat. Strö över lite flingsalt.
Servera genast till något smakrikt rödvin från södra Spanien eller Italien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar