En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 9 oktober 2025

CAESAR PINSA

Caesarsallad gillar vi, och pizza också. Man kan göra en kombo läste vi nyligen i mattidningen, här är vår variant.


Värm ugnen enligt anvisningarna på paketet med färdig pinsa.


Gör gärna en egen caesardressing. Blanda väl 1 dl Hellman majonnäs, 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäge, 1 msk olivolja, 1 tsk worchestershiresås, 1 tsk fisksås (1 mosad sardell), 2 rivna vitlöksklyftor, 50 g finriven parmesan och lite chiliflingor. Det ska smaka starkt och mycket. Eller pimpa 1 dl köpt caesardressing med 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk senap, riven parmesan och några droppar fisksås, det blir också gott.


Mät upp ca 1,5 dl färdigriven mozzarella, skär en stor grillad kycklingfilé i små skivor, skär 100 g prosciutto i strimlor, skär 4 innerblad på romansallad i munsbitar och skär 1,5 dl flagor av parmesan.


Lägg på ett tunt lager créme fraîches på pinsan, strö över mozzarellan, droppa över lite caesardressing och grädda i ugn till färdig. 


Värm och krydda kycklingen under tiden pinsan gräddas.


Blanda salladen och dressingen noga.


När pinsan är klar, skär den i 4 portionsbitar, fördela jämt ut prosciutton och den ljumma kycklingen på bitarna, toppa generöst med parmesan. Lår var och en toppa pinsan med sallad.


Njut gärna till en kall riesling.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar