Caesarsallad gillar vi, och pizza också. Man kan göra en kombo läste vi nyligen i mattidningen, här är vår variant.
Värm ugnen enligt anvisningarna på paketet med färdig pinsa.
Gör gärna en egen caesardressing. Blanda väl 1 dl Hellman majonnäs, 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäge, 1 msk olivolja, 1 tsk worchestershiresås, 1 tsk fisksås (1 mosad sardell), 2 rivna vitlöksklyftor, 50 g finriven parmesan och lite chiliflingor. Det ska smaka starkt och mycket. Eller pimpa 1 dl köpt caesardressing med 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk senap, riven parmesan och några droppar fisksås, det blir också gott.
Mät upp ca 1,5 dl färdigriven mozzarella, skär en stor grillad kycklingfilé i små skivor, skär 100 g prosciutto i strimlor, skär 4 innerblad på romansallad i munsbitar och skär 1,5 dl flagor av parmesan.
Lägg på ett tunt lager créme fraîches på pinsan, strö över mozzarellan, droppa över lite caesardressing och grädda i ugn till färdig.
Värm och krydda kycklingen under tiden pinsan gräddas.
Blanda salladen och dressingen noga.
När pinsan är klar, skär den i 4 portionsbitar, fördela jämt ut prosciutton och den ljumma kycklingen på bitarna, toppa generöst med parmesan. Lår var och en toppa pinsan med sallad.
Njut gärna till en kall riesling.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar