torsdag 9 oktober 2025

CAESAR PINSA

Caesarsallad gillar vi, och pizza också. Man kan göra en kombo läste vi nyligen i mattidningen, här är vår variant.


Värm ugnen enligt anvisningarna på paketet med färdig pinsa.


Gör gärna en egen caesardressing. Blanda väl 1 dl Hellman majonnäs, 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäge, 1 msk olivolja, 1 tsk worchestershiresås, 1 tsk fisksås (1 mosad sardell), 2 rivna vitlöksklyftor, 50 g finriven parmesan och lite chiliflingor. Det ska smaka starkt och mycket. Eller pimpa 1 dl köpt caesardressing med 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk senap, riven parmesan och några droppar fisksås, det blir också gott.


Mät upp ca 1,5 dl färdigriven mozzarella, skär en stor grillad kycklingfilé i små skivor, skär 100 g prosciutto i strimlor, skär 4 innerblad på romansallad i munsbitar och skär 1,5 dl flagor av parmesan.


Lägg på ett tunt lager créme fraîches på pinsan, strö över mozzarellan, droppa över lite caesardressing och grädda i ugn till färdig. 


Värm och krydda kycklingen under tiden pinsan gräddas.


Blanda salladen och dressingen noga.


När pinsan är klar, skär den i 4 portionsbitar, fördela jämt ut prosciutton och den ljumma kycklingen på bitarna, toppa generöst med parmesan. Lår var och en toppa pinsan med sallad.


Njut gärna till en kall riesling.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar