En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 17 mars 2025

FRÄSTA HARICOTS VERTE MED RÖDBETOR OCH KAPRIS

Ibland är det slumpen som skapar en ny rätt, som igår när det blev lite rester av gröna bönor och råbiff tillbehör som hamnade i samma skål i kylen. Dagen efter fräste vi på dem i lite olivolja och smaksatte med flingsalt och svartpeppar. Det blev oväntat mumsigt och passar till sidorätt till något stekt eller grillat. 

Vi kokar frysta bönor några minuter och lägger dem i iskallt vatten. Sedan hackar vi några rödbetor. Fräs bönor, rödbetor och kapris i olivolja några minuter, salta och peppra. Det är viktigt att bönorna är dente och att man använder skapligt med kapris.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar