Nära Mariatorget besöker vi gärna Halvtrappan och njuter av deras sedan länge förädlade och generösa sallader med fina valfria tillbehör och dressing. Vi gör en lite enklare kopia så här, till 2.
Pickla en rödkålssallad, skär 200 g kål och en liten rödlök i tunna skivor. Blanda 1 msk vardera vit balsamvinäger och honung, 1 tsk vardera riven ingefära och vitlök och lite chiliflingor. Lägg i kål och lök, salta och massera ordentligt. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Skär en sallad med säsongens grönsallad, tomat och strimlad spetskål. Skär en avokado i cm kuber. Hacka en näve cashewnötter.
Finhacka 1 liten gul lök, 1 vitlöksklyfta och 8 småtomater och mjukstek i olja. Häll i 2 dl grov bulgur och rätt mäng vatten, mosa och lägg i 1 tärning grönsaksbuljong, koka enligt anvisningarna och låt svalna.
Grilla eller värm något tillbehör, som grillost, kyckling, pulled pork, chèvre etv
Låt var och en blanda sin egen sallad med bulgur, grönsallad, picklad kålsallad, cashewnötter och tillbehör. Toppa med favvodressing som passar.
Vi serverar gärna paprikaskivor till som vi hårdgrillat i hög värme till skalet blir sotat.
Här Halvtrappans menyn: https://www.enhalvtrappaner.se/meny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar