Urban Deli gör oss ofta glada genom att bjuda på utmärkta luncher för 110 kr. Nyligen åt vi en makalös urbenad kycklingklubba från Bjäre med eleganta tillbehör. Vi försöker göra lika gott så här, för 2.
Torrimma kycklingsteak i rumstemperatur i ca 2 tim. Pensla kycklingbitarna med olja, salta och svartpeppra. Lägg i dem medelvarm grill med skinnet ned ca 4 min tills skinnet är krispigt, vänd och grilla till innetemp 70 gr, låt vila minst 10 min.
Gör en ostkräm med lite ädelost och crème fraîches, smaksätt med lite salt och svartpeppar.
Koka små färskpotatis tills nästan klara, låt svalna. Stek potatisen i lite smör eller olja, salta, peppra och strö över hackad persilja, timjan och lite rivet citronskal.
Skölj 1/2 paket gröna linser, värm dem försiktigt i lite olja, smaksätt med lite röd balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Blanda lite finhackad bladpersilja med 1/2 dl god olivolja.
Skölj en näve machesallad/mild ruccola.
Montera rätten på tallrikar, lägg på kyckling och några potatisar, strö några skedar linser över potatisen, bre ut ostsåsen vid sidan, ringla en sträng persiljeolja i såsen, strö över lite sallad.
UD-njut till tex ett glas kallt vit Cotes-de-Rhone.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar