Ikea har ett trevligt hotell och en riktigt bra restaurang Grill i Älmhult, de kan vi rekommendera. Korvbaren i Grillen bjuder på fiffiga kreationer av korv med bröd. Tricket är att välja spännande lokala korvar, fina korvbröd och smarriga tillbehör. Vi försöker härma recepten här.
Vi väljer tjocka korvar, denna gång Käsekrainer köttig korv med Emmentaler och Ramslök med timjan från Gotland från Ica, och Polarbröds korvbröd. Till det köper vi rostad lök, pommes pinne och chilibearnaise.
Rödlök eller schalottenlök picklas. Skär en medelstor rödlök (eller 3 schalottenlökar) i tunna skivor. Häll på vatten så det knappt täcker och 3 tsk socker, 1 tsk salt och sjud i 10 min. Låt svalna något, blanda i 2 msk vit balsamvinäger. Smaka av och blanda i mer tills balansen blir bra. Serveras helst kylskåpskall.
Karamellisera 2 gula lökar.
Se https://kokargubben.blogspot.com/2019/11/hur-man-karamelliserar-lok.html
Grilla korvarna så de blir brynta men inte spricker, låt vila.
Vik upp korvbröden något och pensla med lite olja. Grilla några minuter så bröden får ränder.
Montera korvarna. Lägg korvbröden på tallrikar,
Lägg i lite chilibea i viket på 2 bröd, lägg i ostkorven och toppa med tre lökar, picklad, rostad och karamelliserad. Lägg lite runtom också.
I nästa två korvbröd, lägg i lite chilisås och ramslökskorven, toppa med pommes pinne, lägg lite picklad lök runtom.
Servera till kall öl eller rödtjut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar