I dessa mörka och iskalla dagar i exil behövs tillskott av gröna nyttigheter som vitaminer, mineraler och fibrer. Därför är soupe verte populär i Frankrike men sprider sig även till USA. Vårt recept är inspirerat av bloggen ”French women dont get fat”.
Hacka i mindre bitar en gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 purjo och 1/2 sellerikvist, 2 tsk riven ingefära, mjukstek i rapsolja. Tillsätt 1/2 zucchini och 2 potatisar i bitar, 150 g fryst grönkål (ev spenat), en bit parmesankant, 1 broccolistam i bitar och 1 l kycklingbuljong, puttra i 15 min. Tillsätt broccoliblommorna i bitar, 2 dl gröna ärtor, 1 dl crème fraîche (och 1 pkt vattenkrasse), puttra i 3-5 min.
Ta ur parmesanbiten, mixa, spä vid behov, smaka upp med kycklingfond, lite chiliflingor och vit balsamvinäger. Servera gärna med laxbitar, fetaost eller räkor. soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar