En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 11 februari 2021

GRÖNSOPPA, SOUPE (POTAGE) VERTE

I dessa mörka och iskalla dagar i exil behövs tillskott av gröna nyttigheter som vitaminer, mineraler och fibrer. Därför är soupe verte populär i Frankrike men sprider sig även till USA. Vårt recept är inspirerat av bloggen ”French women dont get fat”. 


Hacka i mindre bitar en gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 purjo och 1/2 sellerikvist, 2 tsk riven ingefära,  mjukstek i rapsolja. Tillsätt 1/2 zucchini och 2 potatisar i bitar, 150 g fryst grönkål (ev spenat), en bit parmesankant, 1 broccolistam i bitar och 1 l kycklingbuljong, puttra i 15 min. Tillsätt broccoliblommorna i bitar, 2 dl gröna ärtor, 1 dl crème fraîche (och 1 pkt vattenkrasse), puttra i 3-5 min.


Ta ur parmesanbiten, mixa, spä vid behov, smaka upp med kycklingfond, lite chiliflingor och vit balsamvinäger. Servera gärna med laxbitar, fetaost eller räkor. soppa





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar