Pandemin har tvingat många laga lunch hemma varje dag, och utländska tidningar är fulla med sopptips. Vi har lånat inspiration från NYT.
Finhacka och mjukstek i olja 1 gul och 2 vitlöksklyftor (och en bit purjo). Tillsätt 2 sköljda förpackingar kikärtor, 1-2 potatisar i bitar, vardera 1 kyckling- och grönsaksbuljong, 1 tsk timjan och en liter vatten låt puttra i ca 15-20 min till potatisen är mjuk. Mixa till nästan slät soppa, smaka av med kalvfond och svartpeppar. Tillsätt en näve (fryst) spenat och 1 dl crème fraîche (och 2 dl vitt vin), rör om och koka några minuter.
Skiva och stek 1/2 pkt bacon och 3-5 bruna champinjoner, salta och peppra lite. Servera soppan och toppa med baconröran.
Njut med hårda ostmackor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar