En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 26 februari 2021

SPAGETTI RAGU BIANCO

Vi gillar vit pizza bianco och i Italien, USA mfl länder är spagetti bianco också populärt. I gräddnosarnas land Sverige ersätts dock tomaterna i köttfärssåsen (inte pizzan) oftast med vispgrädde. Letar man ett tag hittar man dock olika ganska gräddlösa recept från andra länder. Vi gör så här.


Stek ett litet paket hackad panchetta till fettet börjar smälta. Finhacka 1 medelstor gul lök, 3 vitlöksklyftor, 2 sellerikvistar och 4 skogschampinjoner och mjukstek med panchettan ca 7 min, ta ur stekpannan. 


Bryn 500 g högrevs-/lammfärs så den blir lätt karamelliserad. Lägg i 2 köttbuljongtärningar, 2 tsk senap, 1 tsk vardera salvia och oregano, 2 lagerblad, 2 dl av det kokande spagettivattnet och 1,5 dl crème fraîche. Lägg i grönsakerna. Koka upp och låt såsen puttra ca 10 min tills klar. Smaka upp med kalvfond, svartpeppar och röd balsamvinäger.


Koka spagettin dente. Blanda 3 äggulor med 2,5 dl riven Reggiano parmesan och några droppar pastavatten. Lyft över den heta spagettin till en skål, häll över parmesanblandningen och köttfärssåsen. Vid behov häll i lite spagettivatten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar