När vi letade efter recept hittade vi (som ofta) ett spännande från Myllymäki. Det här blev riktigt gott.
Snitta två ankbröst på skinnsidan och stek dem frasiga på skinnet i medelvarm panna och krydda med salt och svartpeppar.Stek färdigt i ugn 125 grader till en innertemperatur av 56 grader.
Bryn bladen av två endiver i rikligt med smör. Häll 1 dl råsocker i stekpannan och karamellisera.
Tillsätt några skvättar vitt vin/vit balsamvinäger och kalvfond samt en nypa timjan.
Bräsera tills endivbladen börjar mjukna, tillsätt 1 dl havtorn, kanske något vatten och låt koka tills endiven är mjuk.
Tag upp endivbladen och reducera eventuellt ned såsen till god smak. Smaka av såsen med salt och eventuellt mer socker. Skiva ankbrösten och häll över endiver, havtorn och såsen. Servera med t.ex. rött ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar