I ungomen åt man Minestrone pulversoppa, tunn och smaklös. I Guardian finns flera recept på denna rätt som är fyllda med grönsaker och smak. Soppan kan varieras oändligt.
Fräs ett paket rökt panchetta i en rejäl nonstick gryta. Hacka, lägg i och mjukfräs med lite olivolja 2 gula lökar, 3 vitlöksklyftor, 2 sellerikvistar, 2 morötter, 1 liten röd paprika, 2 potatisar, den vita delen av en purjo och 5 dl hackad svartkål (annat som passar är rödlök, grönkål, färsk spenat, fänkål m.m.).
Tillsätt en burk körsbärstomater, 2 lagerblad, 2 dl risone och 1,5 liter smakrik kycklingbuljong, koka i 10 min. Tillsätt en liten hackad zucchini, 1 msk fryst hackad persilja, 1 tsk oregano, koka ytterligare 5 min.
När grönsakerna är kokta dente häll i en burk sköljda borlottibönor. Spä ev. med mer buljong. Smaka upp med kycklingfond, salt, svartpeppar och en skvätt vit balsamvinäger. Toppa med grovriven Reggiano parmesan, servera med surdegslevain.
Vill man ha en mer matig soppa tillsätt stekta skivor smakrik chorizo korv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar