En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 13 juli 2022

CHICKEN SALAD BAGUETTE

Under våra roadtrips från kust till kust i USA åt vi gärna lunch på enkla diners odyl. Ofta blev det en kycklingbaguette, men inte de blöta, kalla och smaklösa mackor som vi köper på mackar i Sverige, utan nygjorda, goda med fräscht bröd. Vi gör så här hemma:

Grädda en bake-up baguette, låt svalna, dela och klyv till 2/3 delar.


Gör en sallad på bitar av restkyckling, finhackad vardera 1 sellerikvist och salladslök, 1/2 dm gurka och tillsätt 1 dl Hellmans majjo, 1 dl keso, 1 tsk dijonsenap och nymald svartpeppar.


Montera några salladsblad i botten på baguetten, fyll med salladen och dröm om dammiga vägar i Wild West.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar