Det här är en grillfavorit denna sommar, till 2.
Låt 2 ca 100 g skivor tonfisk bli rumsvarma och torra.
Blanda ca 1 dl Hellmans majjo med ca 1 tsk wasabi till lagom styrka, smaksätt med några droppar japansk soja.
Skråskär tunt 2 salladslökar, skär 1 liten morot och 1 dm gurka i julienne, grovhacka en näve färsk spenat, skär några rädisor, hacka grovt en näve koriander inkl stammarna.
Grovhacka 1 dl cashewnötter.
Sätt grillen på max värme.
Gör en dressing av 2 msk fisksås, saften från en lime, 1 tsk sesamolja, 1 tsk socker, 1/2 tsk riven ingefära, lagom med chiliflingor.
Koka 2 portioner japanska nudlar, skölj och låt svalna något. Blanda noga med grönsakerna och dressingen. Toppa med de hackade cashewnötterna.
Pensla fisken med lite rapsolja, panera med lite svarta sesamfrön, grilla i max 1 min per sida (ska vara rosa inuti), strö över lite svart.
Servera tonfisken genast med salladen och såsen, gärna med ett smakrikt och iskallt rosevin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar