En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 16 augusti 2025

SOTAD TONFISK, NUDELSALLAD OCH WASABIMAJJO

Det här är en grillfavorit denna sommar, till 2.


Låt 2 ca 100 g skivor tonfisk bli rumsvarma och torra.


Blanda ca 1 dl Hellmans majjo med ca 1 tsk wasabi till lagom styrka, smaksätt med några droppar japansk soja.


Skråskär tunt 2 salladslökar, skär 1 liten morot och 1 dm gurka i julienne, grovhacka en näve färsk spenat, skär några rädisor, hacka grovt en näve koriander inkl stammarna.


Grovhacka 1 dl cashewnötter.

Sätt grillen på max värme.


Gör en dressing av 2 msk fisksås, saften från en lime, 1 tsk sesamolja, 1 tsk socker, 1/2 tsk riven ingefära, lagom med chiliflingor.


Koka 2 portioner japanska nudlar, skölj och låt svalna något. Blanda noga med grönsakerna och dressingen. Toppa med de hackade cashewnötterna.


Pensla fisken med lite rapsolja, panera med lite svarta sesamfrön, grilla i max 1 min per sida (ska vara rosa inuti), strö över lite svart.


Servera tonfisken genast med salladen och såsen, gärna med ett smakrikt och iskallt rosevin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar