Om man till slut tröttnat på "ursvenska" ärtsoppan och köttsoppan, vad gör man: Prova något nytt som indisk linssoppa. Här mitt recept inspirerat av bl.a. SvD:
Finhacka och mjukstek 2 gula lökar, 4 morötter, en stor röd paprika, en röd chili, ett syrligt äpple och tre vitlöksklyftor i rapsolja. Sedan tillsätt och rör om 1,5 tsk tikka masala, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk kanel, 1 tsk gurkmeja och 3 tsk konserverad koriander (Ica maxi). Häll i 5 dl röda linser och 1,5 l stark hönsbuljong. Koka ca 20 min. Spä om det behövs och smaka av med 3 tsk limejos och kycklingfond.
Servera med hackad persilja, kuber av fårost eller t.ex. kyckling. soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar