Många fiskgrytor har jag provat, den här är riktigt god.
Fräs snabbt 1 paket lardons i olivolja. Tillsätt och mjukstek 4-5 minuter 3 morötter, 2 gula lökar i vackra stavar tillsammans med 3 finhackade vitlöksklyftor och 1 röd chili. Blanda sedan i 1 röd paprika i stavar, 3 sellerikvistar i strimlor, en purjo och några blom- eller broccolibuketter i fina bitar och låt mjukna några minuter. Häll i 3 dl frysta bondbönor från Picard och 2 dl stark fiskbuljong och puttra i 5 minuter. Häll i en burk kokosmjölk och 2 paket saffran. Puttra några minuter. Smaksätt med saften av 2 lime, fisk eller hummerfond, salt och peppar. Den ska smaka hav och vind. Lägg i och koka några bitar av torsk, lax etc och lägg i kanske musslor, räkor efter behag.
Servera exempelvis med surdegslevang eller Matildas äggpasta penne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar