Ulriksdals trädgårdscafe erbjuder
både vackra blommor och god vegetarisk mat. Senast vi var där åt
vi en robust, smakrik och mättande brasiliansk bönsoppa. Här är
min version av denna s.k. Feijoada:
Finhacka en chili, två rödlökar, två
morötter och fem vitlöksklyftor, en halv fänkål och låt svettas
I olivolja. Tillsätt 3 dl stark kalvbuljong och puttra I 15 minuter.
Sätt till 2 paket krossade tomater med vitlök och finhackade10
champinjoner, en bit vitkål, en röd paprika och puttra 15 minuter
till. Sätt till en burk svarta bönor och en burk kidneybönor, väl
sköljda. Spä vid behov med kalvbuljong och smaksätt med saften
från en apelsin, 1 tsk mald spiskummin, kalvfond, salt och
svartpeppar. Soppan ska vara smakrik. soppa
Servera med fårosttärningar och
surdegslevang, eller stekta lardons.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar