Hacka och mjukstek 2 finhackade gula lökar, 4 vitlöksklyftor, 2 morötter, 1 röd paprika, 1 sellerikvist och en halv finhackad chili i lite olivolja. Tillsätt 1 kg karamelliserad köttfärs och två burkar Mutti krossade tomater. Späd med 2 hönsbuljongtärningar lösta i 2 dl hett vatten. Koka 1-2 timmar.
Smaksätt med salt, chiliflingor, kalvfond, chilisås, tomatpure och röd balsamvinäger (och kanske 1-2 dl rökig grillglaze) tills smaken är stor, syrlig och lätt het. Blanda i 2 sköljda burkar röda Kindneybönor/svarta bönor. Servera med majschips, creme fraiche, hackad persilja och riven starkost.
Vill man ha Texas style, använd (1 kg brynt högrev i bitar, koka 3 tim) mörk oxfond, tillsätt 150 g stekt bacon, 2 dl porter, 1 dl worchestersås, 100 mörk choklad i småbitar, 2 msk brunt socker, 2 tsk mald spiskummin, 1 msk rökt paprikapulver, 2 tsk mald koriander, 1/2 tsk ancho chilipulver, 2 lagerblad, 1 tsk oregano, 2 msk maizena.
Här är orginalreceptet.
http://www.recept.nu/jamie_oliver/varmratter/kottfars/jamie_olivers_chili_con_carne/
Här är orginalreceptet.
http://www.recept.nu/jamie_oliver/varmratter/kottfars/jamie_olivers_chili_con_carne/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar