Vi är mycket förtjusta i familjen Campogianis carbonara som är är krämig utan en droppe grädde. Hemligheten är använda lite av kokvattnet från pastan i såsen.
Skär 250 g pancetta i bitar och stek dem krispiga utan annat fett. Häll bort 2/3 av fettet och lyft undan hälften av pancettan. Blanda 3 äggulor, finriven 150 g pecorino, 1/2 dl kallt vatten och
rejält med svartpeppar. Koka 400 g spaghetti i rikligt med saltat vatten. När två minuter återstår av koktiden, häll av vattnet, men spara 1/2 dl. Lägg spaghettin i stekpannan med pancettan. Vänd ner äggen och på med kokvattnet. Garnera med resten av pancettan, svartpeppar och pecorino. Servera med parmesan.
Mitt i Vasastans recept
http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miiv#
************************************
Kanske är Matggeeks recept aningen bättre. Koka 120 g spagetti eller linguine per person i rikligt och rejält saltat vatten tills dente.
Blanda 2-4 äggulor med 2-3 dl riven parmesan.
Stek försiktigt panchetta, bacon eller rimmat fläsk till väl brynt, låt stanna i stekpannan. Ta av stekpannan, häll i 1 dl av pastavattnet, rör om och tillsätt äggblandningen. Rör snabbt och tillsätt ev mer vatten tills det blir en jämn sås, och inte kokt ägg. Lyft i spagettin, blanda och ät genast med svarpeppar.
Meny i SR lär oss att det inte finns något ursprungligt italienskt recept som fundamentalistiska män ofta hävdar…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar