Vår längtan efter fantastiska hamburgare slutar aldrig. Nu har vi skapat ett "nytt" recept som är multo bueno.
Blanda försiktigt 400 g högrevsfärs med innehållet i 6 råa salsicciakorvar och litet finhackade salviablad. Forma försiktigt burgare och stek i rapsolja på hög värme tills de har fått en fin yta. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera t.ex. med stekta surdegsbrödskivor med litet krossad vitlök på, hamburgergurka, tomater och någon god hamburgerdressing, t.ex. Eriks.
Gärna också vår vitkåls coleslaw: finstrimla en halv liten färsk vitkål eller liten spetskål. Fräs 3 finhackade sardeller i litet rapsolja, lägg ned vitkålen en stund och vänd runt så den blir halvmjuk. Krydda med litet örtsalt och en skvätt vitvinsvinäger. Servera ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar