En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 28 augusti 2016

BÄSTA KRÄFTSOPPAN

Efter varje kräftfest blir det kräftor över, vad göra? Denna gång gjorde vi en smaskig soppa efter ett omgjort recept av Per Morberg.

Rensa 1 kg kräftor och ställ stjärtarna i kylen. Spar skalen och krossa klorna. Finhacka och mjukstek en gul lök, två vitlöksklyftor, en halv chili, en morot och 50 g blad/rotselleri. Häll i 3 msk tomatpure och två tsk paprikapulver. Lägg i kräftskalen och fräs rejäl. Häll i en liter kycklingbuljong (eller blandad med skaldjursfond) och 3 dl torrt vitt vin. Koka i ca 30 min. Sila av och blanda i 3 dl creme fraiche. Puttra ca 10 min, blanda i litet maizena vid behov. Smaksätt eventuellt med fond, salt och röd balsamvinäger. Servera med kräftstjärtar/kokta vannameiräkor/räkor, cannelonibönor/kokt småpasta och toppa med grovhackad basilika/slät persilja, gärna med gott surdegsbröd/baguette och godost. soppa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar