En vanlig kokbok
Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar
söndag 28 augusti 2016
LIMABÖNOR PROVENCALE
Limabönor är svåra att få tag i men jättegoda. Blötlägg och koka enligt instruktionen på påsen, dente efter ca 50 min försiktig kokning. Gör samtidigt provencalsåsen. Finhacka och mjukstek i olja en gul lök, en morot, två vitlöksklyftor, 4-5 oliver, 4-5 sardellfileer, 4-5 stora kapris samt en halv chili. Tillsätt en burk pastasås med tomat och oliver samt en burk Mutti hackade tomater. Låt puttra ca 20 min, smaksätt med kalvfond och röd balsamvinäger. Det ska smaka mycket. Blanda i bönorna och toppa med finhackade färska kryddor, som timjan, rosmarin och persilja. Servera till t.ex. något grillat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar