En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 18 mars 2017

Tacacho de Machu Picchu

Den nya restaurangen Machu Picchu i Årstadal bjuder på god peruansk mat till facila priser. Vi åt Tacacho med grönsaker, och här har vi försökt härma rätten rätt.

Hacka i 5-10 mm bitar två stora gröna matbananer, två rödlökar, 4 bruna champinjoner, 2 sellerikvistar, 3 vitlöksklyftor, en röd paprika, två salladslökar och en grön jalapeno.

Stek bananen i rapsolja 10 min på medelvärme, sätt till champinjonerna och stek 10 min till. Häll över i kastrull.

Mjukstek i 10 min lök, selleri, vitlök och paprika och jalapeno. Häll i kastrullen.

Tillsätt salladslöken, en burk sköljda kikärtor och smaksätt med 1 tsk vardera mald spiskummin, mald kryddpeppar, paprikapulver och gurkmeja. Häll i 3 msk kycklingfond, saft av en halv citron och ev salt. Det ska smaka sydamerikanskt mycket.

Servera med knaperstekt rimmat sidfläsk, "con cecina".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar