Den nya restaurangen Machu Picchu i Årstadal bjuder på god peruansk mat till facila priser. Vi åt Tacacho med grönsaker, och här har vi försökt härma rätten rätt.
Hacka i 5-10 mm bitar två stora gröna matbananer, två rödlökar, 4 bruna champinjoner, 2 sellerikvistar, 3 vitlöksklyftor, en röd paprika, två salladslökar och en grön jalapeno.
Stek bananen i rapsolja 10 min på medelvärme, sätt till champinjonerna och stek 10 min till. Häll över i kastrull.
Mjukstek i 10 min lök, selleri, vitlök och paprika och jalapeno. Häll i kastrullen.
Tillsätt salladslöken, en burk sköljda kikärtor och smaksätt med 1 tsk vardera mald spiskummin, mald kryddpeppar, paprikapulver och gurkmeja. Häll i 3 msk kycklingfond, saft av en halv citron och ev salt. Det ska smaka sydamerikanskt mycket.
Servera med knaperstekt rimmat sidfläsk, "con cecina".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar