Det blir nyttigare och godare lasagne om man ersätter bechamelsåsen med färskostcreme.
Gör en snabbchili genom att hacka och mjuksteka 2 gula lökar och två vitlöksklyftor. Sätt till ca 500 g högrevsfärs och bryn försiktigt. Krydda med salt och litet chiliflingor. Blanda i en burk krossade tomater, 3 msk tomatpure och ca 2 dl god barbequesås. Spä med lite stark kycklingfond. Låt puttra ca 30 min. Häll i en burk sköljda svarta bönor. Smaka av med salt, chiliflingor och ev chilisås. Blanda i hackad persilja eller koriander. Det ska smaka Texas.
Blanda ca 400 g keso, 6 ägg med en påse god riven ost. Vispa så cremen blir ganska slät.
Smörj en rejäl form, lägg lite chili i botten. Varva sedan tre lager med lasagneplattor, ostcreme och chili. Toppa med creme och ett lager riven ost.
Laga i 200 g ugn med alufolie över i 50 min. Ta av folien och laga 10 min. Låt lasagnen stå minst 10 min före ätning.
Servera med en färsk sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar