En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 25 december 2016

Floridajulens kalkongstuffing

Till juldagens kalkonbröst lagade vi denna stuffing baserad på gamla Lousiana recept.

Rehydrera 2 dl torkade tranbär i några dl kokande vatten i fem minuter, häll av och dela i bitar.

Hacka och mjukstek 2 gula lökar och ca 10 champinjoner i smör. Blanda i tranbären, 10 hackade gröna oliver och ett halv hackad grönt äpple.

Krydda med salt, svartpeppar, timjan och några lagerbärsblad.

Blanda i ca 3/4 liter brödkrutonger och en rejäl knippa hackad persilja, rör om.

Före ifyllningen i kalkonen, eller före serveringen, fukta stuffingen med 1-2 dl stark kycklingbuljong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar