En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 25 december 2016

Julgumbo 32 grader

I julens hetta lagade vi detta mumsrecept baserat på Myllimäki och Lemke.

Hacka en grön och en röd paprika, en gul och en röd lök, en solo vitlök och två stjälkar selleri, fräs en stund i smör. Pudra över 2 msk vetemjöl och rosta försiktigt 5-7 min tills mjölet börjar bli brunt och det luktar bröd.

Tillsätt 3 chorizo i skivor, en burk krossade tomater, 2 msk tomatpure, två majskolvar i bitar och 1 finhackad chili. Spä med ca 5 dl hönsfond lite i taget rör om. Lägg i korven och småputtra i 20 minuter under omrörning. Lägg sedan i två kycklingbröst i bitar och koka i 8 minuter. Smaka av med salt, fond, cayennepeppar och en och skvätt citronsaft. Det ska smaka starkt och mycket. Före serveringen lägg i en burk kräftstjärtar.

Servera med rostad sötpotatis i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar