En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 24 september 2017

ÖSTERRIKISK POTATISSALLAD

I den trevliga Tyrolerbyn Bad Reichenhall åt i en excellent potatissallad till schnitzeln. Här vår kopia.

Koka 6 fasta potatisar och låt vila i ca 2 timmar. Skala och skiva dem tunt och lägg i salladsskålen.

Skiva i småbitar en liten zucchini och en rödlök. Förväll  i 2-3 minuter i stark kalvbuljong, häll av men spar buljongen. Lägg grönsakerna i skålen.

Gör en dressing av 1,5 dl buljong, en tsk senap, 4-6 finhackade sardeller, 1 tsk honung och 1 msk vardera olivolja och vitvinsvinäger, den ska vara riktigt smakrik.


Häll i dressingen, en halv burk kapris och rejält med finhackad bladpersilja, rör om och smaka av med salt och svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar